schneider electric life is on


Schneider Electric, kompanija koja nudi digitalna rešenja za energiju i automatizaciju za efikasnost i odrzivost.

Kao lider u oblastima automatizacije i digitalizacije, Schneider Electric je razvio posebnu EcoStruxure platformu, zasnovanu na IoT tehnologiji, koja služi kao osnova za upravljanje, vođenje, automatizaciju i optimizaciju sistema lokalno ili u cloudu. Pomoću nje moguće je prikupljati velike količine podataka iz samih tehnoloških procesa, kontrolisati i upravljati procesima i potrošnjom energenata, kao i analizirati prikupljene podatke.

U skladu sa potrebama tržišta i oblasti primene, kompanija je razvila je šest specijalističkih arkitektura, čijom implementacijom je moguće uštedeti čak do 80% energije:

 1. 1. EcoStruxure Building
 2. 2. EcoStruxure Plant
 3. 3. EcoStruxure Machine
 4. 4. EcoStruxure Grid
 5. 5. EcoStruxure IT
 6. 6. EcoStruxure Power

 

U Srbiji, u Novom Sadu posluje i razvojni centar Schneider Electric DMS NS. Vodeći proizvod razvojnog centra, softver ADMS, predstavlja najnaprednije rešenje na svetu koje omogućava upravljanje sistemima za distribuciju električne energije. Zahvaljujući rešenju ADMS, značajno se redukuju operativni troškovi, dok se istovremeno povećava bezbednost i održivost elektroenergetskih sistema koji ga primenjuju. Koristi se u u preko 80 elektroprivreda širom sveta i oko 170 kontrolnih centara s ukupno 400 miliona električnih potrošača. Razvojni centar ima kancelariju i u Beogradu.

Na tržištu Srbije i Crne Gore kompanija posluje od 1997. godine kada je u Beogradu otvoreno predstavništvo, a od 2002. kompanija posluje kao D.O.O.

Naša kompanija razvila je specifičan biznis model koji je kreiran sa ciljem da razvija i angažuje lokalnu privredu. Zato se u svakodnevnom poslovanju oslanjamo na rad sa partnerima, renomiranim domaćim kompanijama koja su obučena za montažu naše opreme i rad sa njom. Sa tim ciljem razvili smo mrežu sa oko 30 zvaničnih distributera, sistem integratora i licencnih partnera, i realizovali ugovore sa oko 90 prodajnih mesta širom tržišta Srbije i tržišta Crne Gore.

Schneider Electric Srbija osim plasmana i prodaje opreme pruža svojim klijentima kompletnu prateću uslugu. Stručni kadar je sposoban da pruži tehničku podršku putem stručnih konsultacija i sugestija, kataloške dokumentacije, uputstva za montažu i održavanje, softverske podrške, obuke korisnika i servisiranja ugrađene opreme.

 

 • distribucije električne energije (srednji i niski napon)
 • merenje, kontrola i upravljanje energijom
 • industrijske automatizacije i kontrole
 • instalacionih sistema i kućne automatizacije
 • nadzorno-upravljačkih sistema i kontrole u objektima,
 • besprekidnog napajanja (APC by Schneider Electric)

 

Schneider-Electric

Mi u kompaniji Schneider verujemo da je pristup energiji i digitalnom svetu osnovno ljudsko pravo. Podstičemo sve da maksimalno iskoriste svoju energiju i resurse, u skladu sa našim sloganom Life Is On svuda, za svakoga, u svakom trenutku.

Obezbeđujemo digitalna rešenja u oblasti energetike i automatizacije u cilju efikasnosti i održivosti. Kombinujemo vodeće svetske tehnologije, automatizaciju u realnom vremenu, softvere i usluge u domenu energetike u integrisanim rešenjima za domaćinstva, zgrade, data centre, infrastrukturu i industriju.

Posvećeni smo stvaranju nebrojenih mogućnosti otvorene, globalne, inovativne zajednice koja sa žarom deli našu suštinsku svrhu i inkluzivne i osnažujuće vrednosti.

Sa prihodima od 27.2 milijardi evra u 2019. godini, naših 137.000 zaposlenih uslužuju klijente u preko 100 zemalja, pomažući im da upravljaju svojom energijom i procesima na siguran, pouzdan, efikasan i održiv način.

Schneider Electric

ISO standardi i sertifikacija

Schneider Electric poseduje ISO sertifikate kao potvrdu stalnog napora za unapređenjem poslovanja i poštovanjem standarda.

Preuzmite:

ISO 14001 ISO 9001 OH&S 45001 ISO 27001  

Zaštita životne sredine

Zaštita životne sredine

Jedan od prioriteta poslovanja Electro Pneumatic Solutions DOO jeste distribucija i ugradnja opreme koja se može kvalifikovati kao energetski efikasna i koja je proizvedena od reciklabilnih materijala. Schneider Electric proizvodi napravljeni su u skladu sa očuvanjem životne sredine. Sistem upravljanja životnom sredinom sastavljen je prema standardu ISO 14001 i sastavni je deo poslovanja Schneider Electric-a u Srbiji.

Politiku zaštite životne sredine našeg partnera Schneider Electric doo možete preuzeti ovde.

Schneider FAQ

Schneider FAQ

Najčešća pitanja i nedoumice sa kojima se susreću korisnici opreme našeg partnera Schneider Electric možete pronaći na sledećem linku:

https://www.se.com/rs/sr/faqs/home/

Korisničko iskustvo nam je od izuzetne važnosti, stoga ne ustručavajte se da podelite svoje iskustvo sa nama kako bismo unapredili FAQ i postprodajnu podršku. Najčešća pitanja su podeljena po kategorijama proizvoda i tiču se izbora proizvoda za određene aplikacije, opcionih dodataka, mehaničke i električne instalacije, podešavanja i programiranja, energetske efikasnosti, usklađenosti sa normama i standardima.

Schneider Electric na lageru

Schneider Electric na lageru

Ističemo Schneider Electric komponente koje držimo na stanju i koji su dostupni našim klijentima istog dana. Svesni smo gubitaka koji zastoj mašine ili procesa može izazvati, stoga smo posvećeni tome da unapredimo dostupnost najbitnijih komponenti.

Schneider Electric na zahtev - rešenja prilagođena Vašim potrebama

Schneider Electric na zahtev

Veliki broj naših korisnika zahteva specifična, nestandardna, rešenja prilagođena svojim potrebama. Takva tzv. Custom rešenja smo u mogućnosti da ponudimo i zajedno sa Vama napravimo specifikaciju potrebne opreme i usluga, prateći Vašu ideju, pritom uzeti u obzir i ekonomski aspekt. Naš partner Schneider Electric je razvio digitalni katalog i selektor proizvoda koji znatno ubrzava proces izbora odgovarajućih komponenti.

Isprobajte digitalni katalog:

https://digicat.se.com/

Industrija

Industrija

Deo Schneider Electric ponude na koju se najviše fokusiramo jeste automatizacija i kontrola u industriji, od mikro upravljačkih sistema, malih mašina sve do velikih procesnih rešenja. Zajedničko je to da povećavamo efikasnost poslovanja u industriji, primenom namenskih rešenja za različite vrste industrije. Industrije u kojima je Schneider Electric već godinama zastupljen u visokom procentu su:

 • Industrija hrane i pića
 • Rudarska industrija
 • Metalska industrija
 • Proizvodnja papira i kartona
 • Industrija prerade drveta
 • Hemijska i farmaceutska industrija

 

Industrijski program Schneider Electric-a oslanja se na oblast upravljanja elektromotornim pogonima i komponente poput : Frekventnih regulatora za procese Altivar Process serije, frekventnih regulatora za mašine serije Altivar Machine, servo regulatora Lexium, programibilnih logičkih kontrolera za procese i mašine Modicon. Zatim tu je sveobuhvatna ponuda motornih pokretača sa komponentama poput najprodavanije serije kontaktora na svetu TeSys D za motore manjih i srednjih snaga, TeSys F za motore većih snaga, motorno zaštitnih prekidača TeSys GV2, GV3. Ponuda se širi i na oblast senzora različitih tipova – Osisense (induktivni, kapacitivni, senzori pritiska, granični prekidači, senzori brzine i pozicije).

Stambeni i poslovni objekti

Stambeni i poslovni objekti

Schneider Electric program za izvođače radova na stambenim i poslovnim objektima obuhvata ideju energetske efikasnosti, primenu u pametnim zgradama kao i obezbeđivanje kvalitetnih i ekonomičnih rešenja u segmentu zaštite i upravljanja električnih instalacija.

Tehnička podrška i obuke

Tehnička podrška i obuke

Tim inženjera Electro Pneumatic Solutions dostupan Vam je u svakom trenutku za pružanje predprodajne podrške pri selektiranju potrebne opreme, kao i postprodajne podrške pri instalaciji, podešavanju parametara, načelnim uputstvima pri konfiguraciji.

KONTAKTIRAJTE NAS ›

Schneider Electric – svi proizvodi

Schneider Electric – svi proizvodi

Kompletna ponuda Schneider Electric proizvoda po kategorijama. Izaberite proizvode iz oblasti industrijske kontrole ili rešenja za opremanje doma brzo i jednostavno.


Schneider Electric Kompletna Ponuda ›

Pretražite FAQs

Lako pronađite odgovore na 1000 najčešće postavljenih pitanja.

1
2
3
Uporedi proizvode Ukloni sve proizvode