rossROSS EUROPA - širom sveta, sinonim za vrhunski kvalitetElectro Peneumatic Solutions u svom portfoliju ima proizvode firme sa dugom tradicijom i proverenim kvalitetom. Ross Europa je u potpunom vlasništu globalne kompanije za pneumatiku Ross Controls, sa sedištem u Langenu, u blizi Frankfurta. Kompanija je osnovana 1960. godine, a danas broji preko osamdeset zaposlenih u svom sedištu. Poseduje oko trideset predstavnika i prodajnih kancelarija koje se nalaze širom Evrope, Bliskog Istoka i Severne Afrike. Ross Europa razvija i proizvodi visokokvalitetne pneumatske ventile i komponente, kao i složene upravljačke jedinice koji se koriste u gotovo svim oblastima fokusirajući se na automatizaciju mašina i opreme.

Da bi rešio pojedinačne probleme specifične za korisnika, Ross Europa nudi kompletnu uslugu iz jednog izvora, elektronike. Ovaj spektar usluga pokriva planiranje projekata, računarski potpomognut dizajn i potpunu automatizovanu proizvodnju, kao i pružanje kontrolnih sistema spremnih za upotrebu. Bogato tehnološko znanje zasnovano na višedecenijskom iskustvu, kao i ekonomična primena najsavremenijih proizvodnih procesa obezbedili su Ross-u da uživa reputaciju izvrsnog i kvalitetnog igrača na međunarodnom nivou.

Ross Europa nudi širok spektar pneumatskih komponenti za sve primene. Fokus je na izdržljivim, robusnim i pouzdanim proizvodima, čak i u teškim radnim uslovima

ROSS projektuje i isporučuje „industrijske standarde“ sigurnosnih proizvoda za pneumatsku energetsku izolaciju (LOTO) i pouzdane kontrolne dvostruke ventile za industriju presovanja metala i opšti proizvodni sektor.

Electro Pneumatic Solutions, kao distributer vodećeg svetskog proizvođača ROSS, u svom širokom asortimanu nudi sledeće proizvode:

 • Inline-mounting Valves
 • Base-mounting Valves
 • Dvostruki ventili
 • Dale Valves
 • Proporcionalni ventili
 • Sigurnosni ventili
 • Ručno I mehanički pokretani ventili
 • Flow and check Valves
 • Pinch Valves
 • ROSS/FLEX Special Solutions
 • FRL/Air Preparation Products
 • Cilindri specijalne namene

INDUSTRIJE

Industrija staklene ambalaže

Ross

Ross Europa razvija, proizvodi i distribuira visokokvalitetne pneumatske ventile i komponente, kao i složene upravljačke jedinice za potrebe industrije staklene ambalaže. Ross teži da konstantnim ulaganjem I razvojem proizvoda nastavi da postavlja standarde. Jedan od najistaknutijih ventila za industriju staklene ambalaže je svakako tehnologija “apoppet” ventila.

Ovi ventili dizajnirani su za mnogo ponavljanja, visoku temperature, veliku brzinu i doslednost u velikim promenama tokom životnog veka ventila, izdržljivost u teškim uslovima.

Industrija bezbednosti

Ross

Ross tehnologija vezana za bezbednost I ima dugu tradiciju. Devet decenija Ross dizajnira i isporučuje široku liniju visokokvalitetnih sigurnosnig proizvoda i kontrola.

Svi Ross-ovi proizvodi koji se odnose na bezbednost ispunjavaju sve zakonske propise i direktive, a u mnogim čak i nadmašuju neophodne standarde.

Industrija presa / oblikovanje metala

Ross

Ross je vodeći svetski proizvođač standardizivanih proizvoda i pneumatskih kontrola za primenu u industriji oblikovanja metala, a veliki izbor inovativnih proizvoda razvijen je upravo za ovu industriju.

Sredinom pedesetih godina 20. veka, Ross je bio prvi proizvođač pneumatike koji je ponudio dvostruke ventile za industriju presa, čime je značajno doprineo poboljšanju bezbednosnih standarda u ovom segmentu.

Industrija čelika

Ross

Ross ventili i uređaji za pripremu vazduha prepoznati su širom sveta kao standard čelične industrije za pouzdanost, ponovljivost i robustan dizajn.

Industrija aluminijuma

Ross

U aluminijumskoj industriji potrebna je pneumatska oprema za rad u teškim uslovima što uključuje izloženost visokim temperaturama i korozivnim materijalima.

Ross nudi širok spektar pouzdanih, isplativih proizvoda koji pokrivaju veliki broj zahteva topionica, kao što su: lomljenje, otvaranje vrata kotla, anodno podizanje, lupanje kotla i slično.

Kao pouzdan partner Electro Pneimatic Solutions-a u pomenutim industrijama, proizvodi “Ross Europa”, pomoći će Vam da optimizujete procese u gotovo svim ostalim industrijama, uključujući automobilsku industriju, industriju plastike, kao i sofisticiranu robotiku.1
2
3
Uporedi proizvode Ukloni sve proizvode