Nadzor el. mreža


Standardni i strujni merni transformatori. Mrežni analizatori i panelni multimetri. Multimetri za DIN šinu. Korekcija faktora snage. Nadzor izolacije.

Nadzor el. mreža


U oblasti nadzora električnih mreža tu je veliki broj opcija strujnih mernih transformatora.

U oblasti analize kvaliteta električne energije, regulacije i merenja sarađujemo sa turskom kompanijom KLEMSAN i njihov smo  zastupnik za prodaju i tehničku podršku na teritoriji Srbije. Takođe, tu su mrežni analizatori brenda Schneider Electric kao i multimetri.

Pod analizom električne energije podrazumevamo analizu i nadzor svih bitnih veličina koje karakterišu kvalitet električne energije. Analiza kvaliteta električne energije je jedan od neopravdano zapostavljenih segmenata u većini postrojenja, proizvodnih pogona i sl., međutim kako je trend ulagati u dostizanje visoke energetske efikasnosti i kako su razna istraživanja pokazala da se time može ostvariti realna ušteda, merna oprema, kao i oprema za analizu električne energije je sve više zastupljena na tržištu. Takođe, propisi distributera nalažu održavanje faktora snage iznad definisane vrednosti, pa je praćenje faktora snage u realnom vremenu od velike važnosti. Kako je sve više potrošača u proizvodnim pogonima i sl.takvo da unosi više harmonike u mrežu, moramo imati kontrolu i nad tim veličinama( THD%), kako bismo mogli pravovremeno da reagujemo i instaliramo prigušnicu, ulazni filter i sl. Mrežni analizator KLEA meri više harmonike sve do 51.reda harmonika.
 
Uređaji proizvođača KLEMSAN koje isporučujemo i ugrađujemo našim klijentima vrše precizno merenje svih bitnih veličina i pružaju nam informacije i u realnom vremenu i iz memorije uređaja. Mrežni analizatori KLEA obezbeđuju nadzor nad sledećim veličinama :

 •    - Merenje faktora snage, aktivne, reaktivne i prividne snage i potrošnje energije
 •    -Efikasnost i faktor snage po fazi
 •    - Fazni i linijski napon, moguće asimetrije
 •    - Efektivne vrednosti struja po fazi
 •    - THD %
 •    - Harmonici do 31. ili 51. reda
 •   -  Pružaju uvid u talasne oblike napona i struja, kao i u fazorske dijagrame

Mrežne analizatore KLEA možete videti gore u pregledu proizvoda u različitim izvedbama sa i bez dodatnih opcija.

KLEMSAN-ovi mrežni analizatori KLEA se vrlo lako povezuju putem RS485 komunikacije sa ostalim komponentama u sistemu. Svakako imaju i veliki broj digitalnih i analognih ulaznih i izlaznih terminala i predtavljaju jedan visokotehnološki, pouzdan proizvod bez koga se svako energetski efikasno postrojenje ne može zamisliti.

Što se tiče kontrole faktora snage, ističemo RAPIDUS, pametni kontroler faktora snage koji upravlja potrošnjom reaktivne energije i poseduje alarme koji se aktiviraju kada vrednost faktora snage padne ispod dozvoljene vrednosti i time sprečavaju plaćanje penala usled prevelike potrošnje reaktivne energije. Ova serija je namenjena I trofaznim sistemima I monofaznim sistemima. Detaljnije karakteristike proizvoda se nalaze u tehničkoj specifikaciji. RAPIDUS je svakako uređaj koji doprinosi pogonu i kao i KLEA, lako se povezuje sa ostalim komponentama putem RS485. Zahvaljujući odlici DCM (Dynamic capacitator monitoring)  RAPIDUS omogućava obavljanje preventivnog održavanja uz pomoć neprekidnog nadgledanja snaga.
Odlike :
 • -Modularni dizajn
 • -Nema potrebe za kablom za utičnicu
 • -Uređaj najnovije tehnologije
 • -Modbus
 • -DCM tehnologija1
2
3
Uporedi proizvode Ukloni sve proizvode